DE 10 ONGESCHREVEN REGELS VAN FLEXIFITNESS

Er zijn een 10-tal ongeschreven regels waarvan we verwachten dat onze leden deze volgen om de respectvolle en harmonieuze trainingsomgeving die FlexiFitness kenmerkt te waarborgen.
1. Ruim je gewichten op
Na gebruik dien je de gewichten en halters terug te leggen op hun oorspronkelijke plek om andere sporters niet onnodig te laten zoeken. Zeker als je zwaar traint, is het fijn als je jouw gewichten netjes opruimt.
2. Vermijd onnodig lawaai
Schreeuwen, luid praten of het laten vallen van gewichten kan storend zijn voor anderen. Probeer dus met geluid maken tijdens het sporten zoveel mogelijk rekening te houden met de mensen om je heen.
3. Geef andere sporters de ruimte
Respecteer de persoonlijke ruimte van anderen en ga niet te dichtbij staan, vooral tijdens piekuren. Zorg dat je voldoende ruimte hebt als je een oefening uitvoert, dit is ook belangrijk om de veiligheid in de club te waarborgen.
4. Wacht je beurt af
Als een apparaat bezet is, wacht dan geduldig tot de andere persoon klaar is met zijn of haar oefening, of vraag vriendelijk of je tussendoor mag.
5. Geen ongevraagd advies
Geef alleen trainingsadvies als iemand erom vraagt of als je ziet dat iemand op het punt staat zichzelf te verwonden.
6. Beperk je tijd op apparaten
Beperk de tijd die je doorbrengt op populaire apparaten om anderen ook de kans te geven om te trainen. Apparaten bezet houden, is erg vervelend voor andere sporters.
7. Houd gesprekken kort
Sociaal contact is prima, maar lange gesprekken kunnen storend zijn voor anderen en je eigen training vertragen.
8. Toon respect
Betreed FlexiFitness op schone schoenen. Houd de kleedkamer en lockers schoon en netjes, en respecteer de privacy van anderen. Toon daarnaast ook respect naar het personeel en medesporters. Ook wanneer ze met een oefening bezig zijn.
9. Wees vriendelijk en positief
Een glimlach en een vriendelijke houding dragen bij aan een prettige sfeer in FlexiFitness.
10. Apparaten schoonhouden
Bij FlexiFitness is het verplicht om een handdoek te gebruiken tijdens je training. Om te laten zien dat je bezig bent met een apparaat, kan je je handdoek erop leggen. Het wordt echter wel op prijs gesteld om dit niet te lang te doen of meerdere apparaten tegelijk bezet te houden.
Maak bij overmatig zweten de apparatuur netjes schoon zodat een ander niet in jouw viezigheid zit of ligt!
Team FlexiFitness